Erektilna disfunkcija može biti neugodna i stresna situacija za muškarce, neovisno o dobi. Srećom, postoji mnogo prirodnih načina da se ta situacija poboljša, bez potrebe za uzimanjem tableta poput Viagre. U ovom članku ćemo razmatrati razne prirodne tehnike i metode koje pomažu povećati potenciju i poboljšati erektilnu funkciju, uključujući dijetu, tjelovježbu, promjene u načinu života i konzumaciju biljnih proizvoda. Saznajte 5 načina kako poboljšati erektilnu disfunkciju i poboljšajte svoje seksualno zdravlje. 

ZAŠTO DOLAZI DO EREKTILNE DISFUNKCIJE?

Erektilna disfunkcija, također poznata kao impotencija, je stanje u kojem muškarac ne može postići ili održati erekciju koja je dovoljna za seksualni odnos. Simptomi erektilne disfunkcije se mogu pojaviti samo povremeno ili mogu biti stalni. Ako se simptomi erektilne disfunkcije pojave redovito, preporučuje se da se posavjetujete sa svojim liječnikom za pregled i savjet o mogućim liječenjima.

Ovo stanje može imati fizičke, psihološke ili druge uzroke i može se pojaviti u bilo kojoj dobi, ali je češće kod starijih muškaraca.

Fizički uzroci koji uključuju bolesti srca i krvnih žila, dijabetes, povišen krvni tlak, pretilost, nedostatak testosterona i neki lijekovi mogu oštetiti krvne žile koje su zaslužne za povećanje protoka krvi u penisu i time dovesti do erektilne disfunkcije.

Lijekovi koji mogu dovesti do erektilne disfunkcije kao neželjenog efekta su određeni tipovi antidepresiva, lijekovi protiv srčanih bolesti i lijekovi protiv povišenog krvnog tlaka.

Najčešći psihološki uzroci erektilne disfunkcije uključuju stres, depresiju, anksioznost i probleme u vezi.

Stres može uzrokovati erektilnu disfunkciju jer smanjuje količinu testosterona u tijelu i ometa normalnu proizvodnju hormona. Depresija i anksioznost mogu također smanjiti libido i dovesti do erektilne disfunkcije.

Problemi u vezi, kao što su konflikti s partnerom, mogu dovesti do psiholoških problema  koji mogu uzrokovati erektilnu disfunkciju. U nekim slučajevima, erektilna disfunkcija može biti simptom dubljih psiholoških problema, kao što su traume iz djetinjstva ili seksualno zlostavljanje.

Erektilna disfunkcija može imati negativan utjecaj na muškarca i njegovu seksualnu vezu. Muškarci koji se suočavaju s erektilnom disfunkcijom trebali bi se posavjetovati sa svojim liječnikom za pregled i savjet o mogućnostima liječenjima.

5 PRIRODNIH NAČINA KAKO POBOLJŠATI EREKTILNU DISFUNKCIJU

erektilna disfunkcija prirodno lijecenje

Liječenje erektilne disfunkcije obično uključuje uzimanje lijekova, terapiju i promjene u načinu života, kao što su održavanje zdrave tjelesne težine i redovitu tjelovježbu.

U nastavku saznajte 5 načina kako poboljšati erektilnu disfunkciju na prirodan način:

  1. Zdrava prehrana:  Izbjegavanje nezdrave hrane i zasićenih masnoća, te umjesto toga uključivanje zdrave hrane bogate antioksidansima, kao što su voće, povrće, orašasti plodovi i sjemenke, može pomoći u poboljšanju funkcije krvnih žila.

  1. Tjelovježba: Redovita tjelovježba, poput hodanja, trčanja i vježbi snage, ne samo da pomaže u održavanju zdrave tjelesne mase, već također povećava protok krvi u tijelu, što u konačnici može pozitivno utjecati na seksualni život.
  2. Kontrola stresa: Stres se može negativno odraziti i na seksualni život, stoga je važno naučiti kontrolirati stres na zdrave načine, kao što su meditacija, joga ili neki drugi oblici relaksacije.
  3. Odbacite loše navike: Loše navike, poput pušenja i prekomjernog alkohola mogu se loše odraziti i na erekciju. Prekid tih navika može pomoći u poboljšanju seksualne funkcije.
  4. Korištenje prirodnih proizvoda: Neki biljni sastojci, poput afričke šljive i mace tradicionalno se koriste za poboljšanje seksualne funkcije.  Od potpuno prirodnih sastojaka koji mogu pomoći kod obnavljanja funkcije prirodnog postizanja erekcije te održavanja seksualne želje te normalne razine testosterona, sastoje se upravo REGEN50 proizvodi. 

Saznaj više kako REGEN50 prirodni sastojci mogu utjecati na poboljšanje erektilne disfunkcije.