Biljka Lepidium meyenii, poznata i kao Maca, dugo je bila korištena u tradicionalnoj peruanskoj medicini kao sredstvo za poboljšanje zdravlja. U današnje vrijeme su istraživanja pokazala da ova biljka ima pozitivan utjecaj na muško zdravlje, uključujući jačanje reproduktivne funkcije, povećanje energije i snage te smanjenje stresa i anksioznosti. U ovom članku ćemo istražiti kako Maca utječe na muško zdravlje i kako se može koristiti kao prirodni dodatak za poboljšanje zdravlja muškaraca.

MACA I SVE NJEZINE DOBROBITI

Maca je biljka iz porodice kupusnjača (Brassicaceae) koja raste na visokim nadmorskim visinama u Andama u Peruu. Odavno se koristi kao dodatak prehrani i tradicionalno se smatra za jačanje energije, povećanje plodnosti i potencijala, te kao pomoć u jačanju ravnoteže živčanog sustava i zdravlju srca. Maca se danas često koristi kao dodatak prehrani u obliku praha, kapsula ili kao sastojak u raznim proizvodima.

Maka sadrži nekoliko aktivnih sastojaka koji se smatraju odgovornima za njene zdravstvene koristi, uključujući eterična ulja, alkaloidne spojeve i aminokiseline.

Ove komponente sugeriraju da biljka Mace može imati sljedeće zdravstvene koristi, između ostalog i za muškarce i za njihovo zdravlje:

 1. Povećava energiju i izdržljivost: Biljka Mace sadrži spojeve koji se smatraju da pomažu u povećanju energije i izdržljivosti, što može biti korisno za sportaše i one koji žele jačati svoje tjelesne sposobnosti.
 2. Utječe na libido i reproduktivnu funkciju: Biljka Mace sadrži spojeve koji se smatraju da jačaju libido i reproduktivnu funkciju, što može biti korisno za muškarce koji imaju problema s reproduktivnim zdravljem.
 3. Smanjuje stres i anksioznost: Biljka Mace sadrži spojeve koji mogu pomoći u smanjivanju stresa i anksioznosti.
 4. Pomaže uravnotežiti hormone: Za Macu se smatra da može pomoći u ravnoteži hormona, uključujući testosteron, što ima pozitivan utjecaj na zdravlje i funkciju muškaraca.
 5. Prevenciju bolesti: Biljka Mace sadrži spojeve koji imaju antioksidativna svojstva, što može pomoći u prevenciji određenih bolesti, uključujući bolesti srca i karcinom.
 6. Antibakterijska i antivirusna svojstva: Biljka Mace sadrži spojeve koji imaju i antibakterijska i antivirusna svojstva, što može pomoći u sprječavanju i liječenju infekcija.
 7. Poboljšanje kvalitete sna: Biljka Mace sadrži spojeve koji imaju učinke na poboljšanje kvalitete sna, što može biti korisno za one koji pate od nesanice.
 8. Ublažavanje boli: Biljka Mace sadrži spojeve koji imaju analgetska svojstva, što može pomoći u smanjivanju boli.

Maka se tradicionalno koristi za liječenje različitih bolesti i simptoma, uključujući:

 1. Anksioznost – Vjeruje se da Maca ima sedativna svojstva i da može pomoći u smanjenju anksioznosti.
 2. Depresiju – Maki se prepisuju i antioksidativna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju depresije.
 3. Erektilnu disfunkciju – Vjeruje se da Maca za muškarce može pomoći u poboljšanju erekcije i povećanju seksualne želje.
 4. Menopauzu – Maca u menopauzi može pomoći kod ublažavanja simptoma poput valunga i razdražljivosti.
 5. Povišen krvni tlak
 6. Jačanje imunološkog sustava  – Maka može pomoći kod jačanja imunološkog sustava.

U svakom slučaju, korištenje Mace bi trebao biti samo jedan od mnogih koraka u jačanju i održavanju zdrave i uravnotežene prehrane te zdravog životnog stila, a ne zamjena za liječenje bolesti.

Maca je jedan od prirodnih sastojaka i Regen50 kapsula, 100% prirodnog dodatka prehrani čiji sastojci povoljno utječu na regulaciju hormonske aktivnosti i održavanje normalne razine testosterona u krvi i pridonose normalnoj plodnosti i reprodukciji.