Impotencija je uvijek bila osjetljivo pitanje za muškarce. Ona vrši pritisak i na muškarca i na njihove veze. Osim toga, često izaziva misli o tome kako muškarac koji pati od impotencije nije dovoljno muževan. Neki od razloga koji uzrokuju impotenciju česti su kod muške populacije i relativno ih je lako liječiti. Impotencija ne mora biti problem! Ovdje pročitajte o mogućim uzrocima impotencije i kako riješiti problem sa erekcijom.

Erektilna disfunkcija

Problemi s erekcijom nazivaju se erektilnom disfunkcijom, koja se često naziva i impotencija. Svi se pojmovi odnose na iste simptome.

Erektilna disfunkcija je kada oboljeli muškarac ne može postići ili održati erekciju u najmanje dvije trećine pokušaja. Ud ne postaje tvrd ili prerano olabavi. Simptomi moraju trajati najmanje 6 mjeseci kako bi govorili o erektilnoj disfunkciji u pravom smislu.

Povremeni problemi s potencijom ne smatraju se erektilnom disfunkcijom. Na primjer, ne smatra se erektilnom disfunkcijom ako muškarac ne može dobiti ili održati erekciju nakon unosa alkohola u organizam. Čak i za vrijeme stresnih situacija ili stresnih briga, normalno je da muškarci ne mogu “moći” uvijek i u bilo koje vrijeme. Mnogi muškarci uzimaju prirodne proizvode kao što je Regen50 kako bi spriječili daljnje probleme s potencijom.

Učestalost impotencije

Erektilna disfunkcija je često stanje. Obolijeva više od polovice muškaraca starijih od 60 godina. Prema istraživanjima, impotencija utječe na svakog drugog muškarca starijeg od 50 godina. Među muškarcima starijima od 70 godina procjenjuje se na dvije trećine. Samo iz tog razloga impotencija ne mora biti sramotna za muškarca. No, problemi s potencijom mogu se pojaviti i u znatno mlađoj dobi, ali najčešće su uzroci kod mlađih muškaraca različiti nego kod starijih muškaraca. U sljedećem ćete tekstu saznati što je to impotencija, kako i zašto se pojavljuje te kako ju možete staviti pod kontrolu prirodnim proizvodima kao što je Regen50.

Uzroci impotencije i kako se mogu manifestirati

Uzroci poremećaja erekcije mogu se podijeliti na psihološke i fizičke uzroke. U većini slučajeva prevladavaju fizički uzroci. Psihološki uzroci mogu se pojaviti, posebno u mlađih muškaraca, ali su rijetko jedini razlog.

Najčešći fizički uzroci impotencije uključuju:

 • Nedostatak testosterona
 • Bolesti u području genitalija, npr. povećana prostata ili upala prostate
 • Bolesti srca i krvnih žila, npr. visok krvni tlak ili vaskularne malformacije, pušenje
 • Metaboličke bolesti, npr. šećerna bolest
 • Bolesti živčanog sustava, npr. multipla skleroza
 • Prethodne operacije zdjelice i ozljede penisa
 • Uzimanje određenih lijekova na recept, poput SSRI-a ili beta-blokatora

Od svih gore spomenutih uzroka povećanje prostate, upala prostate i nedostatak testosterona najčešći su uzrok impotencije. Unatoč neugodnim posljedicama, ti su uzroci oni koji se u većini slučajeva mogu dobro liječiti! Uz razne lijekove, o kojima ćemo detaljnije govoriti kasnije, korisnim su se pokazali i prirodni aktivni sastojci poput onih sadržanih u Regen50.

S vremenom se često javlja još jedan problem: pritisak za izvedbom u krevetu.

Što duže problemi traju i što je par nezadovoljniji zbog toga, to je veća želja za povratkom pune izvedbe u krevetu. Nerijetko se dogodi da pravi užitak zauzme sporedno mjesto, a pritisak za izvedbom preuzme vodstvo. Ovo stvara začarani krug. Zato je uvijek vrlo važno biti otvoren s partnerom! Seks bi prvenstveno trebao biti zabava za oboje. Ovi psihološki uzroci mogu biti i jedini pokretač erektilne disfunkcije. Međutim, u većini slučajeva oni su više rezultat organskog okidača.

Dijagnoza impotencije

Pregled i dijagnozu erektilne disfunkcije provodi urolog. U nekim slučajevima može biti korisno konzultirati neurologa, psihologa ili druge stručnjake. Razlog tome je što nekoliko čimbenika često međusobno djeluje i dovodi do potencijalnog problema.

Prvo se uzima anamneza. Ovdje pacijent svom liječniku opisuje kako se problemi očituju, otkad postoje i koje su druge nepravilnosti primijećene. Također se ustanovljuje postoje li druge bolesti ili muškarac uzima određene lijekove koji mogu izazivati impotenciju kao nuspojavu i može li se taj lijek promijeniti. Liječnik može ultrazvukom i palpacijom utvrditi postoje li anatomske promjene, poput povećane prostate. Često se uzima i uzorak krvi, na primjer, kako bi se utvrdilo postoji li nedostatak testosterona. U mnogim slučajevima, nakon ovih pregleda, pronalazi se uzrok i može se započeti odgovarajuće liječenje. U ostalim slučajevima slijede daljnja ispitivanja, na primjer, mjerenje NPTR (noćno mjerenje ukočenosti erektilnog tkiva, tri uzastopna dana) ili SKIT pregled (test ubrizgavanja erektilnog tkiva).

Impotencija: što učiniti?

Što učiniti nakon dijagnoze impotencije? Što se tiče poremećaja erekcije, većina ljudi odmah pomisli na uzimanje tableta za potenciju. Neki muškarci odmah posežu za tim pomagalima. Međutim, mnogi od njih su kemijski proizvedeni i nose razne rizike i nuspojave. Nerijetko se događa da muškarci zbog toga zaziru od uzimanja. Afrodizijaci nude alternativu. Imaju znatno manje nuspojava, a često ih nemaju uopće. No oni mogu dati i značajan doprinos kod ublažavanja uzroka i simptoma impotencije. Budući da su prirodni i niskog rizika, takve tablete za potenciju mogu se kupiti bez recepta. Prirodnim proizvodima poput Regen50 ponekad je moguće liječiti uzroke erektilne disfunkcije umjesto samo simptoma.

Ako postoji organski uzrok problema s potencijom, on se prvo liječi. Liječenjem organskog uzroka problema, impotencija se obično povlači. Lijekovi na recept mogu izazvati impotenciju kao nuspojavu. Ako je to slučaj, liječnik će vas pokušati prebaciti na drugi lijek. Ako se dijagnosticira nedostatak testosterona, nakon savjetovanja s liječnikom, muški hormon može se nadopuniti, ali ponekad promjene načina života mogu pomoći u vraćanju hormona u ravnotežu. Smanjenje stresa također igra važnu ulogu u terapiji.

Sljedeći se lijekovi često koriste za erektilnu disfunkciju:

 • Lijekovi za potenciju, uglavnom inhibitori PDE-5
 • Prirodni lijekovi poput Regen50, koji također mogu pomoći protiv brojnih uzroka problema s erekcijom
 • Prirodni afrodizijaci

Kirurška intervencija potrebna je samo u rijetkim slučajevima.

Muškarci bi također trebali razgovarati sa svojim partnerom. Međusobno razumijevanje može smanjiti pritisak koji muškarac osjeća zbog problema s potencijom. Također, trebaju imati na umu da ispunjenje seksualnog života nije samo „penetracija“.

Kako Regen50 može pomoći kod problema s potencijom?

Regen50 je potpuno prirodan proizvod. Sadrži nekoliko aktivnih sastojaka iz prirode koji mogu na više načina značajno poboljšati probleme s erekcijom. Sastojci su:

 • Ekstrakt sabal palme
 • Ekstrakt kore afričke šljive
 • Ekstrakt sjemenki bundeve
 • Vitamini C, E i B6
 • Cink i magnezij

Regen50 Strong sadrži sljedeće sastojke za još snažniji recept:

 • Maca
 • L-arginin
 • Ekstrakt smole indijskog tamjana
 • Likopen

PROBLEM SA EREKCIJOM

Prirodni sastojci u Regen50 prvenstveno se koriste za obnavljanje mokraćnog sustava i prostate. To obuhvaća liječenje uobičajenog uzroka problema s potencijom. Studije su također dokazale stabilizaciju libida. Ekstrakt sabal palme i ekstrakt kore afričke šljive već su desetljećima poznati po svojoj sposobnosti povećavanja potencije i erekcije. Maca i L-arginin također su poznati po istim blagodatima.

KAKO RIJEŠITI PROBLEM SA EREKCIJOM